SHELBY, TEXAS – WE ARE SHELBY, TEXAS (EP)

Shelby is een lokale gemeenschap in Austin County in de Amerikaanse staat Texas. Interessant weetje misschien, maar we vertellen dit eigenlijk enkel om u naadloos te brengen bij de naam van de vertolkers van de plaat die we hier voor u gaan bespreken. Die muzikanten zijn namelijk Shelby Lanterman uit Napa, Californië en Michaelryan ‘Texas’ McCauley uit Roseville, Californië, beiden dus totaal onafhankelijk van die gelijknamige county in de staat Texas.

Het als ‘Shelby, Texas’ vanuit San Francisco Bay opererende duo begon na een ontmoeting op een songschrijverscompetitie aan hun gezamenlijke muzikale project in 2016 en verkoos om hun songs in het klassieke alt.country- en Southern Rock-genre te brengen.

Shelby schreef met “Tennessee”, “Unrequited” en “No Regrets” drie liedjes voor hun introductieplaat “We Are Shelby, Texas”, terwijl Texas voor vier nummers in de schrijverspen is gekropen: “Right Side”, “Home”, “Gasoline” en het in een akoestische liveversie als duet gebrachte “Glory” (zie video). Beide muzikanten spelen op akoestische gitaar in de begeleiding van hun liedjes op dit minialbum, terwijl voor de opname in de studio een beroep werd gedaan op multi-instrumentalist en albumproducer Gawain Mathews (gitaar, bas, banjo, mandoline, pedal steel en piano), op Kyle Caprista en Rob Hooper voor drums en op Jeff Campbell voor backing vocals en percussie.

Shelby neemt het zangwerk van drie nummers voor haar rekening waaruit we “Unrequited” als beste performance noteren, terwijl Texas de hoofdmicrofoon overneemt voor het swingende “Right Side”, countryrocker “Home” en ballad “Gasoline”. Maar onze favoriete track uit dit schijfje is toch het prachtig samen gezongen intimistische slotnummer “Glory”. Het blijft afwachten of ‘Shelby, Texas’ binnenkort zal kunnen bevestigen met de release een sterke full-cd, maar tot dan zullen we het voorlopig moeten doen met de zeven nummers op deze ep “We Are Shelby, Texas”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video